Свердління бетону великою глибиною

Алмазне буріння (свердління) бетону проводиться алмазними коронками – порожніми сталевими циліндрами різних діаметрів з напаяними алмазними ріжучими сегментами на торці. Бурильний апарат або тримають в руках (при діаметрах до 120мм) або закріплюють на станині, яка, в свою чергу, кріпиться до стіни або до підлоги за допомогою анкера. Можливо також використати вакуумне кріплення при неможливості встановити анкер та достатній рівності поверхні базового матеріалу.

Під час буріння в алмазну коронку подається вода, яка охолоджує сегменти від високої температури,що виникає внаслідок тертя. У випадках, коли необхідно уникнути розтікання води, застосовується водяний колектор з підключеним універсальним пилосмоком. Технологія алмазного буріння дозволяє бурити отвори в залізобетоні, бетоні, цеглі та інших будівельних матеріалах впритул до стін, підлоги, стелі, під кутом і на велику глибину. Навіть при бурінні сильноармованого бетону виходять ідеально рівні «відшліфовані» отвори необхідного діаметру. Якщо необхідно бурити отвори великої довжини (довші ніж стандартна довжина коронки) – використовують спеціальні подовжувачі бурових коронок. Завдяки можливості застосування подовжувачів до алмазних коронок, глибина буріння може досягати 8-10 метрів. Максимальна глибина, яку пробурили фахівці нашої компанії на одному з об”єктів, склала 8 метрів. Також потрібно відзначити, що глибинне буріння бетону та інших подібних матеріалів можливе, починаючи з діаметра на кілька мм більше діаметра самого подовжувача (зазвичай 62-67мм).

Свердління отворів великої глибини може проводитися як в підлозі і перекриттях (вертикальне), так і в горизонтальній площині-в стінах, фундаментах та ін.