Свердління бетону

З середини 50-х років минулого століття найбільш ефективним і безпечним способом отримання отворів в бетоні, залізобетоні, цеглі та інших мінеральних матеріалах, стало свердління, або буріння, за допомогою спеціального обладнання оснащеного трубчастими коронками різних діаметрів. Свою назву «діамантові» вони отримали завдяки тому, що на кінці кожної коронки лазерним зварюванням закріплені сегменти зі спеціальних сплавів, що включають в свій склад синтетичні алмази.

З найбільш характерних переваг даної технології свердління отворів в різних будівельних матеріалах можна відзначити наступні:

– практично повна відсутність осьових динамічних навантажень, так званий «ненаголошений метод»;

– максимально низький рівень вібрації (в межах 2,5 м / с2);

– відносно невисокий рівень шуму (в межах 86 dB);

– дуже висока лінійна швидкість проходження, від 1 до 6 сантиметрів на хвилину, яка залежить тільки від діаметра отвору і основних характеристик матеріалу, в якому проводиться свердління.

Крім того, з незаперечних переваг алмазного свердління хотілося б відзначити повну відсутність пилу в процесі роботи, тому що в робочу область свердління під тиском подається вода. Вона не тільки забезпечує охолодження алмазних сегментів, а й одночасно ефективно видаляє відходи свердління (шлам). Завдяки чому пил утримується ще до того, як вона встигне піднятися над робочою зоною. Використання свердлильних машин «Хілті» зі спеціальним колектором і пилососом для збору шламу дає унікальну можливість виконувати роботи на об’єктах з уже закінченою чистової обробкою.

З огляду на всі зазначені вище переваги алмазного свердління та великий вибір коронок (діаметр від 12 до 600 мм), дана технологія дає можливість в короткий термін отримувати якісно оброблені отвори потрібного розміру. Глибина свердління обмежується тільки товщиною стіни і може становити кілька метрів.

Ось деякі з основних завдань, що вирішуються за допомогою установок для алмазного буріння:

– отвори для повітроводів і систем кондиціонування;

– свердління отворів для систем водопостачання, опалення та каналізації;

– отвори в перекриттях для систем комунікації;

– точні отвори під анкера великих діаметрів;

– пробні буріння для отримання зразків матеріалу;

– буріння для установки парканів, поручнів та огороджувальних бар’єрів.

 

Для забезпечення повноцінної та оперативної роботи наших співробітників від замовника необхідно виконання наступних умов:

– наявність на об’єкті безперервного живлення 220В, або 380 (для діаметрів; 250мм);

– можливість подачі води одним із зазначених способів – централізований водопровід, свердловина або ємність з водою об’ємом не менше 1 кубометра для використання насосу;

– чітко позначена розмітка всіх центрів необхідних отворів на поверхні бетону, залізобетону або цегли.